Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO, AUDIO | U Prelogu dodijeljeni ključevi za POS-ove stanove

Šesnaestero stanara danas je preuzelo je ključeve svojih stanova u novoj POS-ovoj zgradi u Prelogu.

Zgrada se prostire na oko 1200 kvadrata, a na četiri etaže nalazi se 20 stanova. Gradnja je procijenjena na oko 2 milijuna eura, od čega je pola milijuna sufinancirala država, a oko 250 tisuća Grad Prelog.

Ključeve su vlasnicima predali ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov te gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek koji je istaknuo:

Potražnja je velika pa se već razmatraju i mogućnosti nove gradnje, a gradonačenik je podsjetio da je za svoje potrebe Grad osigurao četiri stana.

Tržišna cijena kvadrata bila bi oko 1900 eura, a uz ovakav način sufinanciranja znatno je jeftinija, nadovezao se Hristov:

Stambena politika u srcu je svih politika hrvatske Vlade koja drži i da je ista preduvjet opstanka mladih, rekao je Bačić, dodajući da se razmatraju novi modeli stanogradnje:

O važnosti pomoći pri stanogradnji mladim obiteljima govorila je europarlamentarka Sunčana Glavak, a zgradu su blagolovili župnik Župe sv. Jakoba Antun Hoblaj i župni vikar Dominik Cesar.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.