Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

FOTO, AUDIO | U božićnom ozračju mažoretkinje i twirlingaši Donjeg Kraljevca proslavili 20. rođendan!

Božićno-rođendanskom priredbom Mažoretkinje i Twirling klub Donji Kraljevec u subotu je bogatim programom u sportskoj dvorani u Donjem Kraljevcu proslavio svoj 20. rođendan. Slavljenici su publici poklonili ono što najbolje znaju – eleganciju i raskoš plesnih pokreta i akrobatike, praćenih pomponima i vrhunskom manipulacijom ‘štapa’.

Od 2004. godine do danas Kraljevske mažoretkinje nanizale su državne, europske i svjetske medalje pri čemu su više puta bila europske prvakinje. I ova im je godina bila iznimno uspješna, na državnom prvenstvu okitile su se s 11 medalja, od čega devet zlatnih, a potom i ekipnom europskom broncom na prvenstvu u Bugarskoj.

U bogatom slavljeničkom programu koji je vodila Željka Švenda predstavile su svoje koreografije za nadolazeće državno prvenstvo koje su uvježbale sa svojim trenerima Tihomirom Bendeljom, Viktorijom Šantavec i Lanom Naranđom. Solo koreografijama predstavile su se Ena Goričanec, Lea Đurđa i Melani Mihoci.

Rođendasko-božićnom slavlju pridružile su se i mažoretkinje iz Čakovca, Goričana, Kotoribe, Ludbrega i Murskog Središća te Puhački orkestar Općine Donji Kraljevec sa solisticama Reom Sabol Vanesom Mihocek.  

Na samom kraju slavljenice su svojoj publici priredile i posebanprogram iznenađenja – zajedničku koreografiju koju je sa svojim trenerima otplesalo četrdesetak djevojaka.

Na kraju programa čestitala ima je i predsjednica Ines Goričanec:

Uputila je i zahvalu Općini, roditemljima i svima koji pomažu u radu Udruge, a svojim članicama.

Kroz dva desetljeća mažoretkinje i twirlingaši postali su simbol općine s ponosom ju predstavljali i van državnih granica. Prva je generacija djevojaka već po osnutku udruge, 2004. godine, pokazala pokazala da imaju svijetlu budućnost. Na državnom prvenstvu  u Sinju u kategoriji Tradicionalni mažoret ples starije djevojke osvojile su sedmo, a mlađe visoko 5. mjesto.

Kraljevskim mažoretkinjama čestitao je i načelnik Miljenko Horvat podsjetivši se njihovih početaka i istaknuo:

Dodijeljena su i priznanja članicama za 5 i 10 godina.

Priznanja za 10 godina članstva primile su: Karia Veronika Bajan, Lea Đurđa, Ena Goričanec, Eva Grabant, Nikolina Kramar, Lea Kovač, Melani Mihoci, Lana Naranđa, Arijana Strniščak i Viktorija Šantavec

Priznanja 5 godina primile su: Klara Bajan, Zita Barlović, Vanja Čonkaš, Tea Đurđa, Amalija Kovač, Iva Kovač, Mia Križaj, Nika Naranđa, Doroteja Šantavec, Katja Vrbanec i Larisa Vuk.

Članicama je priznanja dodijelila predsjednica udruge, a potom su pravo zajedništvo ove male obitelji upotpunile djevojke uručivši predsjednici veliki buket cvijeća uz riječi zahvale i pohvale.

Pogledajte veliku fotogaleriju!

Foto: Studio M

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.