STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

FOTO, AUDIO | Načelnik Horvat preuzeo ključeve budućeg muzeja u Donjem Kraljevcu

Općina Donji Kraljevec i službeno je na korištenje dobila stan u sklopu željezničkog kolodvora u Donjem Kraljevcu. Ranije je potpisan ugovor, a danas je načelniku Miljenku Horvatu ključeve ispred HŽ-a predao šef kolodvora Zlatko Ptiček.

Radi se o se o stambenom prostoru u vlasništvu Hrvatskih željeznica koji se nadovezuje na zgradu u kojoj su smještene blagajna i čekaona. Sastoji se od ukupno šest prostorija – po tri u prizemlju i na katu. U prijašnjim vremenima u njemu su živjeli šefovi kraljevskog kolodvora, no godinama unazad, prostor je neiskorišten.

Tako je Općina odlučila oko 200 kvadrata iskoristiti za razvoj turističke ponude te je postignut dogovor s HŽ-om koji ga je dao na korištenje na 20 godina.

Muzej će upotpuniti i etno zbirka, dodaje načelnik, a tu je i vanjski dio:

Ovom primopredajom počelo je obilježavanje Dana općine Donji Kraljevec koji je 7. svibnja.

Obilježavanje će biti nastavljeno sutra svetom misom i svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Donji Kraljevec na kojoj će biti dodijeljena općinska priznanja te nagrade najboljim učenicima i studentima, no u skromnim uvjetima te sukladno epidemiološkoj situaciji i mjerama koje su na snazi.

Svečanu sjednicu s početkom u 18 sati prenosit ćemo uživo u našem pogramu.

Uređeni park bit će otvorena početkom idućeg tjedna, dok će biti održan i tradicionalni Kup Općine Donji Kraljevec u ribolovu. (ž.š.)

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More