Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO, AUDIO Ministar obrane Ivan Anušić u Prelogu obišao tvrtku Šestan-Bush i istaknuo važnost domaće vojne industrije

Ivan Anušić, potpredsjednik Vlade i ministar obrane, Prelog, obilazak tvrtke Šestan Bush, 3.4.2024. | Foto: Željka Švenda / Studio M

– Svijet je kolektivnoj globalnoj geopolitičkoj promjeni u kojoj moramo biti spremni na sve izazove, stoga je razvoj ove industrije izuzetno važan, prije svega zbog unaprjeđenja vlastite proizvodnje, samodostatnosti i samoodrživosti hrvatske države u vojnoj opremi i naoružanju. Upravo zato ovakve tvornice imaju apsolutnu potporu Ministarstva obrane i Vlade Republike Hrvatske – rekao je danas u Prelogu potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić.

Ministar je s načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, generalom Tihomirom Kundidom, predstavnicima Grada Preloga i Varaždinske županije, obišao je tvrku Šestan-Bush čiji su ga direktori upoznali sa samom proizvodnjom vojne opreme i koja je kroz gotovo 30 godina poslovanja isporučila oko 2,7 milijuna zaštitnih kaciga oružanim snagama u sedamdesetak zemalja diljem svijeta.

Ministar Anušić o važnosti vojne industrije

– Moramo biti ponosni na vrhunske proizvode tvrtke koja je jedan od najkvalitetnijih proizvođača kako u obrambenoj industriji, tako i u vojnoj industriji Hrvatske. Kad Hrvatska nešto napravi i kad je to najbolje u svijetu onda s tim se trebamo ponositi i to trebamo isticati. To je svakako zaštitna kaciga koju radi tvrtka Šestan-Busch – rekao je Anušić te dodao da će i dalje podržavati projekte tvrtke i preoručiti ih partnerima u NATO savezu i Europskoj uniji.

Tvrtka ima devedesetak zaposlenih, a danas proizvode do 1500 zaštitnih kaciga na dan. Lani je ukupni prihod iznosio 21 milijuna eura. 

– Proizvodi ove tvrtke spašavaju živote vojnika i policajaca. Naša misija je štititi život i zdravlje čovjeka, napraviti proizvod gdje će čovjek ostati živ i zdrav to je misija koju moramo pratiti cijeloga života – rekao je direktor Alojzije Šestan.

Tvrtka je to koja znatno pridonosi pozitivnim gospodarskim brojkama Grada Prelog, rekao je gradonačelnik Ljubomir Kolarek te istaknuo da je Vlada u proteklih nekoliko godina u međimursko i preloško gospodarstvo uložila 640 milijuna eura:

>>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU Ministar obrane u Prelogu obišao tvornicu vojne opreme

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.