Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO, AUDIO Filozofski cafe priločkih gimnazijalaca

Foto: Studio M

Foto: Studio M

Gimnazijalci 4. g razreda Srednje škole Prelog s profesorom Marijanom Lazarom nastavili su tradiciju Filozofskog caféa.

Nova generacija raspravljala je na temu filozofija prirode temeljenu na “Theoria philosophiae naturalis“, odnosno “Teorija prirodne filozofije” Josipa Ruđera Boškovića, a teze najsvestranijeg hrvatskog znanstvenika u raspravi su razmatrali kroz goruću temu današnjice – klimatske promjene.

Filozofija oslanja se na razložne argumente, traži odgovore na pitanja o biću, umu, ljudskoj egzistenciji, stvarnosti, znanju, istini, moralu, vrijednostima… podsjetili su učenici u svojim tezama osvrćući se na temelje filozofije koji sežu u antiku kao i njezine začetnike.

Ruđer Bošković bio je matematičar, astronom, geodet, fizičar, pjesnik i filozof, u svakom je dijelu znanosti ostavio značajan trag, ne samo u teoretskom već i praktičnom dijelu, istaknuli su učenici u svojim izlaganjima.

U raspravi koju su potaknuli profesori Lazar i Mišo Rašan, dotaknuli su se klimatskih promjena, smeća i što je, ustvari, smeće, te kako ono utječe na okoliš.

Više u Radio Cicibanu.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.