STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

FOTO, AUDIO | Dan Čehovca obilježen uz otvorenje obnovljene kovačnice

Čehovec je uređeno mirno mjesto za ugodan život, poručeno je povodom Dana ovog prigradskog mjesta u subotu na otvorenju obnovljene stare kovačnice.

Stara kovačnica obitelji Mihac dobila je novo ruho, obitelj ju je poklonila Gradu, a u nadolazećim godinama služit će za sjećanje, ali i edukaciju. Rad kovača je bio jedan od prvih obrta u povijesti, koji je postao još važniji u srednjem vijeku. Kao i mnogi drugi obrti na području grada, i ova kovačnica ima svoju dugu povijest koja seže u 19. stoljeće.

Više o toj povijesti rekao nam Stjepan Mihac:

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek:

Inače, Dan Čehovca odlukom Mjesnog odbora obilježava se 26. listopada. Iako je prvotno planirana trodnevna proslava, zbog epidemiološke situacije taj je plan ipak promijenjen, rekao je predsjednik Odbora Matija Strahija.

S radovima se u Čehovcu ne staje, planira se proširenje mosta na ulazu u mjesto, izgradnja rasvjete uz pješačku biciklističku stazu na cesti Čehovec-Prelog, izradnja dječjeg igrališta uz sportski park i još mnogo toga, poručio je zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan.

Grad pak je vatrogascima obećao navalno vozilo. Detalje donosimo u informativnom programu, a u nastavku pogledajte fotogaleriju s otvorenja kovačnice:

 

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More