STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Filmovi i početak blagdanske čarolije koji ne želite propustiti

Ako još niste isplanirali što ćete za vikend – imamo nekoliko odličnih prijedloga koji uključuju filmove i početak najljepšeg doba u godini uz događanja koja ne želite propustiti.

Dom kulture grada Preloga posljednjeg vikenda u studenom prikazuje Encanto: Naš čarobni svijet i Posljednja noć u Sohou. Subota i nedjelja, u istom terminu – a u našem Kulturnom mozaiku ne propustite osigurati besplatne ulaznice!

Prvi termin u 17 sati donosi projekciju novog Disneyjevog animiranog filma Encanto: naš čarobni svijet. Sinkroniziran na hrvatski jezik i odlična je prilika da sa svojim mališanima provedete filmsko poslijepodne.

Radnja se vrti oko neobične obitelji Madrigal, koja živi skrivena u magičnoj kući u planinama Kolumbije, u divnom i šarmantnom mjestu zvanom Encanto. Magija Encanta blagoslovila je svako dijete u obitelji jedinstvenim darom, od super snage do moći iscjeljenja, osim Mirabel. Ali kada otkrije da je magija koja okružuje Encanto u opasnosti, Mirabel shvati da bi ona, jedina „normalna“ Madrigal, mogla biti posljednja nada svoje izuzetne obitelji. Iako se obitelj Madrigal možda razlikuje od vaše, s njima ćete se osjećati baš kao kod kuće.

Posljednja noć u Sohou počinje u 19 sati. Psihološki triler Edgarda Wrighta prati mladu djevojku opsjednutu modom, a koja se misteriozno može vratiti u šezdesete godine prošlog stoljeća gdje susreće svog idola, pjevačicu u usponu. No London 1960. godine nije onakav kakvim se čini i vremenski niz se raspada s opasnim posljedicama.

Adventska čarolija

Advent u gradu Zrinskih jutros je počeo Adventskim sajmom i nastupom pijaniste Nikole Grabara ‘Glazbeno svijetlo Adventa’ na Trgu republike.  Glazbeni program na glavnom gradskom trgu u 16:30 uljepšat će Dixieland Band Čakovec, a u 18 sati Taburaški sastav Zrin. U 17:45 sati bit će upaljena prva svijeća na adventskom vijencu ispred Crkve svetog Antuna Padovanskog, a u 18:10 sati i na adventskom vijencu na Franjevačkom trgu.

Adventska čarolija u Prelogu počinje večeras paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu ispred crkve svetog Jakoba u 17:30 sati. U 19 sati u Pastoralnom centru blaženog Alojzija Stepinca bit će otvorena izložba Ivana Andrašića.

Blagdanski ugođaj u nedjelju pronađite u Podbrestu gdje će udruga žena Brest održati tradicionalnu božićnu izložbu. Članice udruge izložit će svoje blagdanske radove, ali i unikatne proizvode, a mnogi će ukrasi ponovno uljepšati blagdanski čar u domovima diljem Međimurja. S obzirom na epidemiološku situaciju izložba će biti održana ispred crkve Majke Božje Kraljice.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.