STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Filip Zubčić osvojio srebro u paralelnom veleslalomu na SP-u!

Foto: screenshot
Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je srebrnu medalju u paralelnom veleslalomu na Svjetskom prvenstvu u Cortini d’Ampezzo!

Prva je to hrvatska medalja na svjetskim smotrama nakon osam godina. Posljednju medalju osvojio je Ivica Kostelić 2013. godine, srebro u kombinaciji. Ukupno je to deseta medalja hrvatskog skijanja na SP-ima, od čega je pet uzela Janica Kostelić, tri Ivica Kostelić, jednu Natko Zrnčić Dim, a sad jednu i Zubčić. Imamo šest zlata, dva srebra i dvije bronce.

Zubčić je u svom prvom nastupu na SP-u u Cortini odmah stigao do medalje osvojivši srebro nakon što je u finalu izgubio od Francuza Mathieua Faivrea s 48 stotinki sekunde zaostatka.

Sjajni hrvatski skijaš na putu do finala bio je bolji od Nijemca Stefana Luitza, u četvrtfinalu od Amerikanca Rivera Radamusa, a u polufinalu od Švicarca Loica Meillarda. Nažalost, pobjednički niz prekinuo je Faivre.

Broncu je osvojio Švicarac Loic Meillard, koji je bio bolji od Nijemca Alexandera Schmida.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More