Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Filip Ude ušao u finale Svjetskog kupa u Kairu: “Sretan sam, konačno sam ove sezone odradio vježbu!”

Filip Ude / SK Kairo, 27.4.2024./ Foto: HGS / Slobodan Kadić

Foto: HGS / Slobodan Kadić

Aurel Benović i Filip Ude plasirali su se u finala na Svjetskom kupu u Kairu! Na posljednjem ovosezonskom turniru SK na kojem se mogu izboriti kvalifikacijski bodovi za plasman na Svjetsko prvenstvo u Antwerpenu, Benović je finale partera izborio sa 3. ocjenom kvalifikacija (13.633), dok je naš srebrni olimpijac bio 8. na konju s hvataljkama (14.233).

Čakovčanin će se u subotu boriti u svom čak 67. finalu SK u karijeri, do sad je osvojio 17 medalja, a sada će tražiti i plasman u Antwerpen.

„Pretposljednji sam nastupio u kvalifikacijama i odmah sam znao da sam u finalu, iza mene nije bio nitko tko me može prestići. Sretan sam, konačno sam ove sezone odradio vježbu. Zadovoljan sam. Bilo je nekoliko greškica, ali mislim da to mogu popraviti u finalu. Ići ću istu vježbu sa startom 5.6 i nadam se da ću je bolje izvesti.“

Aurelu Benoviću, gimnastičaru GD Osijek-Žito koji je već osigurao nastup na SP-u na parteru, ovo je 13. izboreno finale SK u karijeri i četvrto ove sezone. Do sada je osvojio 7 medalja.

„Od kako smo došli u Egipat osjetio sam da sam prehlađen, zaštopan mi je nos, kašljem, osjećao sam se loše, ali uspio sam svejedno odraditi dovoljno za finale. Ne onako kako bih htio da izgleda moja vježba, ali s obzirom na okolnosti, zadovoljan sam što sam ušao u finale“, javio se nakon kvalifikacija.

Sutra, drugog kvalifikacijskog dana Aurel će nastupiti i u kvalifikacijama preskoka, discipline u kojoj još lovi vizu na SP.

„Moj preskok je spreman i ako budem odradio prosječno blizu kao što odrađujem kod kuće na treninzima, mislim da mogu očekivati ulazak i u finale preskoka“, poručio je Benović.

U Cairu su nastupila još dvojica hrvatskih reprezentativaca – Udeov klupski kolega iz GK MZ Macan, Marko Sambolec koji je zauzeo 21. mjesto (12.833) među 41 vježbačem na konju s hvataljkama, dok je Marko Jovičić iz GK Rijeke bio 36. (11.766) među 40 parteraša.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.