STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Filip Ude prvi ambasador Međimurja kao europske regije sporta

Filip Ude / Foto: Studio M
Međimurje je prva hrvatska županija će nositi titulu Europske regije sporta, a kako bi se potencijal koji titula donosi u iskoristio u najvećoj mjeri, za ambasadora je izabran naš najbolji gimnastičar i srebrni olimpijac Filip Ude.

Ude je prvi međimurski osvajač olimpijske medalje, ali i hrvatski gimnastičar koji je osvojio odličje na OI. Ima jednu svjetsku i mediteransku te dva europske medalje. Najboljim je sportašem Međimurja proglašavan čak 15 puta i jedini je vrhunski sportaš 1. kategorije HOO.

Stoga, iako je široka lepeza naših sportaša i njihovih vrhunskih rezultata, ne čudi odluka da je za prvog ambasadora izabran upravo Filip Ude.

Tim povodom u Atonu je održana konferencija za medije na kojoj je prvog ambasadora našega kraja predstavio župan Matija Posavec, a Ude je istaknuo ponos, ali odgovornost prema novoj funkciji.

Matija Posavec, međimurski župan:

Filip Ude, ambasador Međimurja:

Iako se titula Europske regije sporta odnosi na iduću godinu, brojne će aktivnosti biti održane i kroz aktualnu, sukladno onome što bude moguće zbog aktualne epidemiološke situacije.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.