Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Filip Ude obranio titulu pobjednika CRO-GYM lige

Hrvatski gimnastičari Filip Ude i Ana Đerek drugu godinu za redom ukupni su pobjednici CRO-GYM lige.

Čakovčanin (GK MZ Macan) je s 90 bodova obranio prošlogodišnju titulu, a uz njega je na postolju nakon odlučujućeg 6. kola održanog u Sokol Centru u Osijeku stao dvojac ZTD Hrvatskog sokola – Jakov Vlahek (75 bodova) i Tin Srbić (60).

Doduše, srebrni olimpijac iz Tokija nije danas nastupio na preči, ali priključio se reprezentaciji na treninzima u Osijeku. Od 6 ovogodišnjih izdanja CRO-GYM lige nastupio je na dvije u Zagrebu gdje je i slavio.

Od šeset ovogodišnjih izdanja CRO-GYM lige nastupio je na one dvije u Zagrebu na kojima je i slavio. Ude je ove sezone skupio tri pobjede te dva druga mjesta.

U subotu je njegova vježba na konju s hvataljkama ocijenjena sa 14,333 boda, Vlahek je bio drugi sa 13,966, a Vindijin Mateo Žugec treći sa 13,400. Ovosezonsko izdanje je preslika prošlogodišnjeg, jer isti ukupni poredak prve trojke bio je i 2020. godine.

Podsjetimo, Liam Rabić (ZTD Hrvatski sokol) već prije je obranio juniorsku CRO-GYM ligu, srebrni je Vito Nušak, a brončani Teo Bartolec (obojica GK Vindija).

Protekla dva dana u Osijeku bila su i kontrolna za Svjetsko prvenstvo u japanskom gradu Kitakyushuu (18-24. listopada). U ponedjeljak je konačna prijava hrvatske reprezentacije kada ćemo znati kompletan muški tim.

U ženskoj konkurenciji Ana Đerek i službeno je obranila ukupnu pobjedu u CRO-GYM ligi.

I prije posljednjeg 3. kola održanog u SC Lučko u Zagrebu u kojem Ana (GK Marjan) nije nastupila, znao se vrh postolja. Našoj najboljoj gimnastičarki dovoljne su bile i pobjede u prva dva kola da i drugu godinu za redom osvoji ovo natjecanje (60 bodova). Danas je slavila Christina Zwicker (ZTD Hrvatski sokol), druga u ukupnom poretku (50 bodova), dok je sezonu na trećem mjestu završila mlada Sara Šulekić (ZTD).

Juniorska viceprvakinja Europe ima istih 35 bodova kao i Petra Furač (GK Sokol Karlovac), međutim na trećem mjestu je zbog bližeg kriterijskog rezultata.

Ovo kolo ujedno je bilo i kontrolni ispit za nastup na Svjetskom prvenstvu u Japanu, a izborila ga je Christina Zwicker, i to A kriterij. Ona će biti naša jedina ženska predstavnica na tom natjecanju nakon što je slavila u višeboju sa 49,250 bodova, dok je Furač bila iza nje sa 44,050.

Ana Đerek i Tijana Korent, naše standardne reprezentativke, već prije su odlučile propustiti SP. Podsjetimo, uskoro kreće i CRO-GYM liga juniorki (2006 – 2009. godište). Bit će održana u Zagrebu 9. listopada te 13. i 27. studenoga.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.