STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Epidemiološka situacija sve bolja: Sedmodnevna incidencija gotovo šest puta manja

župan Matija Posavec, konferencija za medije Stožera civilne zaštite MŽ 14.1.2021.

Proteklog dana od 189 testiranih PCR metodom u Međimurskoj županiju imamo 36 novih slučajeva zaraze virusom COVID-19. Još tri slučaja utvrđena su brzim antigenskim testiranjem. Preminulih nema, a oporavile su se 33 osobe, objavio je Stožer civilne zaštite Međimurske županije.

Trenutno je 299 oboljelih, od kojih su 64 na liječenju u Županijskoj bolnici Čakovec, među kojima jedan pacijent na respiraciji. Troje je hospitalizirano proteklog dana, a 12 je otpuštenih.

Od početka epidemije bilježimo ukupno 11.010 oboljelih, 213 preminulih, a oporavilo se 10.498 osoba.

Do danas je Zavoda za javno zdravstvo uzeto 36.244 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama, što znači da je testirano više od 40 posto stanovništva. Župan Matija Posavec govoreći o incidenciji naglasio je da smo i dalje u pozitivnom trendu. Sedmodnevna incidencija iznosi 219, a četrnaestodnevna 504, što znači da je gotovo šest puta manja u odnosu na brojke s početkom prosinca, objasnio je.

Načelnik Stožera civilne zaštite Josip Grivec naglasio je kako se i dalje nabavlja zaštitna oprema za sve ustanove te se prelazi u drugu fazu borbe protiv pandemije, a to je što kvalitetnija i dostupnija uspostava cijepljenja.

U Varaždinskoj županiji 40 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirana su 294 uzorka. Preminule su tri osobe, a do sada ukupno 335 od posljedica koronavirusa, objavio je Županijski stožer civilne zaštite.

Trenutno su 183 aktivna slučaja, među kojima 108 na bolničkom liječnju, od kojih sedam na respiratoru.  Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirane su 14462 osobe pozitivne na COVID-19.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.