Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Dvojica maloljetnika dilala drogu među srednjoškolcima u Čakovcu, uhićeni su

Oduzeta droga, uhićeni maloljetnici koji su dilali drogu među srednjoškolcima / Foto: PUM ( 4.3.2023. )

Oduzeta droga / Foto: PUM

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvo dovršili su opsežno i višemjesečno kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika s područja Međimurske županije zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama te omogućavanja trošenja droge.

Sumnja se kako su od svibnja 2022. do siječnja 2023. godine, prema prethodnom dogovoru s ciljem daljnje preprodaje, nabavljali veće količine raznih vrsta droga (marihuana, amfetamin, LSD, kokain, ecstasy i dr.), koju su zatim putem komunikacijskih aplikacija za mobilne uređaje nudili na prodaju.

– Nakon sklopljenih dogovora drogu su najčešće prodavali maloljetnicima u nekoliko srednjih škola na području Čakovca, odnosno u blizini škola ili na drugim unaprijed dogovorenim lokacijama., navode u policijskom priopćenju.

Policija je tijekom kriminalističkog istraživanja pretražila desetak obiteljskih kuća na području Međimurja i obavila četrdesetak razgovora kako bi prikupili sve relevantne činjenice.

U pretragama je pronađena i oduzeta sljedeća droga: marihuana 1,002 grama, ecstasy 64 grama, amfetamin 18,4 grama, sintetski kanabinoidi (Galaxy) 0,8 grama, halucinogene gljive (Psilocibin) 3,7 grama te više digitalnih vaga za precizno mjerenje.

Osumnjičeni dvojac predan je pritvorskom nadzorniku i protiv njih podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Oduzeta droga, uhićeni maloljetnici koji su dilali drogu među srednjoškolcima / Foto: PUM ( 4.3.2023. )
Oduzeta droga / Foto: PUM

Iz Policijske uprave međimurske slijedom ovog događaja najavljuju da će pojačati preventivne aktivnosti koje se provode u školama s ciljem edukacije i prevencije provodi razne aktivnosti usmjerene na suzbijanje svih pojavnih oblika zlouporabe droga, alkohola i drugih sredstva ovisnosti.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.