Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Dvije srednje škole i bolnički okrug dobivaju revitalizaciju zelene infrastrukture

Međimurska županija novim europskim sredstvima obnovit će parkovnu arhitekturu kod Gimnazije Josipa Slavenskog i Ekonomske i trgovačke škole te Županijske bolnice u Čakovcu.

Župan Matija Posavec u utorak je na svečanosti u Zagrebu preuzeo ugovore Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kojim su osigurana bespovratna sredstva. Projekti uređenja spomenutih parkova vrijedni su 875.000 eura, od čega će 80 posto pokrivaju europska sredstva, a preostalih 20 posto financirat će županijski Proračun.

Okruženje dviju srednjih škola kao i zdravstvenih ustanova tako će dobiti nove zelene površine s više stabala, ali i pješačke staze te mjesta te skloništa od vrućina opremljena pitkom vodom.

Naša vizija ozelenjavanja Čakovca i Međimurja sada je osnažena dodatnim sredstvima koja nam omogućuju uređenje parkova na dvjema dodatnim lokacijama“, rekao je župan Posavec.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen i međimurski župan Matija Posavec
Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen i međimurski župan Matija Posavec

Podsjetimo da je ranije Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Međimurskoj županiji odobrio oko milijuna eura za obnovu parkovne infrastrukture na prostoru bivše vojarne, kod Doma za starije i nemoćne osobe u Čakovcu te na Matulovom gruntu u Frkanovcu. Razvojem zelene infrastrukture želi se povećati otpornost na klimatske promjene.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.