STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

DVIJE MEDALJE ZA HRVATSKU: Matea Jelić olimpijska pobjednica, Toni Kanet brončani!

Hrvatski taekwondoaši osvojili su prve dvije medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju i ostvarili povijesne uspjehe!

Taekwondoašica Matea Jelić (23) osvojila je naslov olimpijske pobjednice u kategoriji do 67 kilograma. U finalu je z završnoj drami i posljednjih 15 sekundi preokretom svladala Britanku Lauren Williams s 25-21.

Bio je to dvoboj dviju posljednjih europskih prvakinja u toj kategoriji, aktualne Jelić iz Sofije u travnju ove godine i Williams iz Kazana 2018.

Njezino zlato je najveći uspjeh za hrvatski taekwondo na Olimpijskim igrama i naša 12. olimpijska medalja na ljetnim Igrama. Ujedno je to šesta zlatna medalja za Hrvatsku u pojedinačnim sportovima.

Do sada su najuspješnije bile OI u Rio de Janeiru na kojima su hrvatski sportaši osvojili pet zlatnih medalja, dok su Igre u Barceloni 1992. i Pekingu 2008. jedine prošle bez zlata.

Hrvatski taekwondaš Toni Kanaet (25) osvojio je broncu svladavši Uzbekistanca Nikitu Rafaloviča 24-18 u kategoriji do 80 kilograma! Ovo je prva muška olimpijska medalja za Hrvatsku u taekwondou.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More