Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Dvadeset i sedam godina Prelog ima status grada

Grad Prelog panoramski | Foto: Grad Prelog

Od današnjeg dana 1997. godine Prelog nosi status grada.

Na današnji je dan na snagu stupila Odluka kojom je 17. siječnja 1997. godine Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske donio je odluku o proglašenju Zakona o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj kojom su utvrđene županije, gradovi i općine u Republici Hrvatskoj, određuje se njihov naziv, područje i sjedišta.

Grad Prelog dobio je status grada sa naseljima koja se i danas nalaze u njegovom sastavu: Cirkovljan, Čehovec, Čukovec, Draškovec, Hemuševec, Oporovec, Otok i Prelog.

Tako se i u Prelogu 7. veljače svake godine prigodno obilježava ova povijesna odluka za grad, ali i Međimurje, a koji se tih godina razvio u gospodarsko, kulturno i društveno središte.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.