STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Druga gimnazija Varaždin prelazi na kombinirano provođenje nastave

Novih 458 slučajeva proteklog dana u Varaždinskoj županiji

Foto: Druga gimnazija Varaždin

U Varaždinskoj županiji jučer je potvrđeno 458 novih slučajeva zaraze koronavirusom od 844 testiranih. Preminula je jedna osoba. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju su 94 pacijenta, od kojih je devet na respiratoru. Oporavilo se 170 osoba i sada je 1926 oboljelih.

S obzirom na iznimno lošu epidemiološku situaciju pri čemu 25 posto učenika zahvaćeno koronom ili mjerom samoizolacije, Druga gimnazija Varaždin od ponedjeljka kreće s četverotjednim provođenjem kombiniranog oblika nastave. Učenici završnih razreda nastavu će polaziti u školi. Učenici od 1. do 3. razreda izmjenjivat će se na nastavi u školi i na daljinu.

Takav režim nastave trajat će do 18. veljače, a kako bi se spriječilo širenje zaraze, za što su suglasnost dali Varaždinska županija i Stožer civilne zaštite Grada Varaždina.

-Na ovaj način u naredna četiri tjedna osigurat ćemo nastavu za sve maturante u školi, što je od iznimne važnosti s obzirom na njihove zadaće i obaveze u 4. razredu te skoru probnu državnu maturu u ožujku kao i pravu državnu maturu. Ostali razredi izmjenjivat će se na nastavi u školi i na online nastavi ovisno o tjednu. – objašnjava ravnateljica Zdravka Grđen.

Zadržavamo otvorenost i rad u školi uz 50 % svakodnevnog smanjenja broja učenika u školi što je preventivna mjera uz nastavak provođenja epidemioloških mjera. Školska natjecanja počinju 25. siječnja i njih ćemo provoditi prema planu u školi. – dodaje.

Zahvaljujući organizaciji prema modelu B osigurat ćemo veću razinu zdravstvene sigurnosti. Kvaliteta i učinkovitost učenja i poučavanja je prioritet uz pretpostavku zdravih učenika i djelatnika. – zaključila je ravnateljica Druge gimnazije Varaždin.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.