Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Dr. Uvodić-Đurić: Epidemiološka situacija se popravlja, ali ne možemo biti bezbrižni

Proteklog dana u Međimurju imamo 54 nova slučaja zaraze virusom COVID-19 od 227 testiranih PCR metodom. Jedan slučaj evidentiran je brzim antigenskim testovima, a jedan je prijavljen iz druge županije. Preminule su dvije osobe, žena stara 68 godina i muškarac star 71 godinu, oboje s dodatnim pridruženim bolestima. Oporavila se 51 osoba pa je trenutno 475 aktivno oboljelih.

Epidemiološka se situacija u našem kraju popravlja, čemu pridonosi procijepljenost od oko 31 posto stanovništva, no još nije vrijeme za potpuno opuštanje, rekla je na konferenciji Županijskog stožera civilne zaštite dr. Diana Uvodić-Đurić iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

Dr. Diana Uvodić-Đurić / Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije
Dr. Diana Uvodić-Đurić

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 80 pacijenata, među kojima su četiri na respiraciji. Proteklog dana hospitalizirano ih je šest, a osam otpušteno. Pomoćnik za kvalitetu ravnatelja Bolnice dr. Igor Šegović istaknuo je da bolnica pruža skrb svim pacijentima.

Od početka epidemije bilježimo 15.354 zaraženih novim koronavirusom, od kojih se 14.600 oporavilo. Do danas je u Zavodu za javno zdravstvo uzeto 56.489 uzoraka.

7-dnevna i 14-dnevna incidencija su u padu, a akcije masovnog cijepljenja nastavljaju se odvijati tri puta tjedno. Danas će se cijepiti 2112 osoba, a u subotu 2305 osoba. Radnim danima moguće je i cijepljenje AstraZenecom za koje nije potrebna najava. I to u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije od 9:00 do 13:00 sati, a od 13:00 do 18:00 sati u suterenu Županijske bolnice Čakovec, podsjetila je epidemiologinja dr. Višnja Smilović.

Do sada je utrošeno više od 34.000 doza, a barem jednu dozu primilo je 31 posto građana starijih od 18 godina. Nastavi li se dinamika cijepljenja ovim tempom, prognoza je da će kroz tri tjedna biti procijepljeno do 50 procijepljeno građana, zaključio je župan Matija Posavec.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.