STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Dr. Payer-Pal: U Međimurje stiže prvih 445 doza cjepiva

Marina Payer-Pal, ravnateljica ZZJZMŽ (Foto: Željka Švenda / Studio M)
Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Marina Payer-Pal na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Međimurske županije potvrdila je da u Međimurje 26. prosinca stižu prve doze cjepiva, a dan kasnije trebalo bi, prema planu u Hrvatskoj, početi i cijepljenje.

U prvom navratu stiže 445 doza cjepiva, a prvo će se cijepiti štićenici domova za starije i nemoćne osobe.

Sljedeće kategorije koje će se prve cijepiti su zdravstveno osoblje u Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije hitna te na COVID odjelima.

Detalji će biti poznati naknadno kao i ukupna količina cjepiva koja će stići, kazala je Payer Pal.

Govoreći o aktualnoj epidemiološkoj situaciju kazala je da je znatno bolja nego što je bila početkom mjeseca. Podaci pokazuju da se smanjuje udio pozitivnih među ukupnim brojem testiranih uzoraka te se taj postotak sada kreće oko 30%, a bilježili smo dane kada je iznosio 50%. Objektivne brojke koje pokazuju pravu situaciju su 7-dnevna incidencija, koja iznosi 743, što je za 45% manje nego što je bila u prethodnim danima, i 14-dnevna incidencija, koja je pala ispod 2000 te sada iznosi 1909.

>> Postotak pozitivnih u protekla 24 sata niži od 30 posto, preminulo 80 osoba

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More