STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Dostavite uzorke za 15. Međimursko ocjenjivanje meda

Foto: Ilustracija / Pixabay

Udruga pčelara Međimurske županije Agacija ovog četvrtka i subote prikupljat će uzorke za 15. Međimursko ocjenjivanje meda.

Pčelari mogu predati uzorke meda u četvrtak od 18 do 20 sati te u subotu od 8 do 10 sati u prostorijama udruge. Uzorak se sastoji od dvije neoznačene flašice težine 0,5 kg i jedne flašice od 1kg s naljepnicom i zaštitnom trakom.

Za članove udruge ocjenjivanje je besplatno za prvi uzorak, a za drugi i svaki sljedeći cijena je 200 kn, kao i pčelarima koji nisu članovi udruge.

Pčelari prilikom prijave moraju jamčiti da je med vlastite proizvodnje te da se pri radu pridržavaju smjernica ‘Dobre pčelarske prakse’. Analiza meda i senzoričko ocjenjivanje će se vršiti na Agronomskom Fakultetu u Zagrebu.

Datum i mjesto podjele priznanja odredit će se naknadno, što ćemo objaviti i u našem programu.

Dodajmo tome da su pčelari Agacije polučili odlične rezultate na državnom ocjenjivanju medova. Osvojili su po jednu zlatnu, srebrnu i brončanu žlicu, najbolje ocjenjeni suvenir i četvrto mjesto za pakovinu ugostiteljskog meda. Izvrstan je to rezultat u trenutku kada su međimurski pčelari ostali bez paše bagrema, a paše medljikovca nemamo u našem kraju.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.