Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

FOTO: Donji Kraljevec dobio jedan od najljepših vrtića u Međimurju

Dječji vrtić Ftiček Donji Kraljevec, otvaranje nakon rekonstrukcije i dogradnje, 11.10.2019.
Osmijeh i radost ispunili su jedan od najljepših vrtića u Međimurju istaknula  je na svečanosti otvorenja dograđenog vrtića Ftiček u Donjem Kraljevcu ravnateljica Sandra Vlah.

Podsjetila je na početke, istaknuvši da predškolski odgoj u ovoj zajednici postoji od 1968. godine. Postojeći objekt izgrađen je prije 32 godine, a od 1999. vrtić je izdvojen iz škole i djeluje kao samostalna djelatnost. Vlah je dužnost ravnateljice preuzela početkom nove pedagoške godine. Do tada tu je funkciju punih 20 godina obnašala Irena Čevizović.

Novi objekt odgovara visokim pedagoškim standardima. Investicija je vrijedna 3,8 milijuna kuna, od čega je tvrtka Tehnix donirala oko 700 tisuća kuna, Ministarstvo Demografije obitelji, mladih i socijalne politike oko 210 tisuća kuna, iz fondova 1,23 milijuna kuna, a ostali dio pokriva proračun Općine Donji Kraljevec, rekao je načelnik Miljenko Horvat.

Ulaganja u predškolski odgoj se nastavljaju, a da će ih podržati i Županija poručio je predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak.

Vrtić je u ime Ministarstva državni tajnik Ivica Bošnjak, uz njega stajali su polaznici vrtića Larisa Cvek i Niko Tota, a blagoslovio ga je velečasni Matija Vonić.

 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.