Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Dokumentarni film ‘Ivan Sokač – Život za Hrvatsku’ u preloškom kinu

Ivan Sokač, dokumentarni film Živtot za Hrvatsku

Foto: Arhiva Studio M / Ilustracija

Uz redovan filmski program u Domu kulture Grada Preloga koji stiže kroz vikend, preloško kino u vikend ulazi projekcijom filma “Ivan Sokač – Život za Hrvatsku” u petak, 2. veljače, u Domu kulture Grada Preloga s početkom u 17 sati.

Nakon niza projekcija diljem Hrvatske, sa životom tragično preminulog hrvatskog branitelja iz Oporovca sada mogu upoznati i njegovi sugrađani. Ivan Sokač bio je jedan od prvih zapovjednika 104. brigade Zbora narodne garde Hrvatske vojske, a o njegovoj hrabrosti kojom je branio Domovinu na velikom platnu u filmu Kluba varaždinskih branitelja 1991.-1995., prisjećaju se njegovi suborci, ali i drugi aktera ratnih zbivanja među kojima je i tadašnji predsjednik Vlade RH Franjo Gregurić.

Pukovnik Sokač je kao ratni zapovjednik 104. brigade Zbora narodne garde hrvatske vojske predvodio svoju postrojbu u oslobađajućim akcijama šireg pakračko-lipičkog područja. Bio je neustrašiv borac, vođa i uzor svojim vojnicima. Tako je i poginuo 28. prosinca 1991., kada je njegova kolona od nekoliko automobila naletjela na neprijateljski tenk, koji je otvorio vatru i direktno pogodio prvo vozilo u kojem se nalazio.

Ulaz na projekciju filma je slobodan.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.