Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Dodjela najprestižnije glazbene nagrade Porin ove godine u Zagrebu

Porin statua / Filip Kovačević / Arhiva Porina
Dodjela najprestižnije glazbene nagrade Porin 2021. godine bit će održana u Zagrebu 5. lipnja.

S obzirom na još uvijek aktualne pandemijske uvjete Upravni odbor Porina odlučio je da svečanost bude održana u glavnoj metropoli, no točna lokacija i sam scenarij dodjele za sad nisu otkriveni.

Da će ovogodišnja dodjela izgledati drugačije dala je naslutiti već i statua čiji je autor Ivica Propadalo. Po prvi puta u povijesti, statua Porina ima masku koja simbolizira šutnju glazbenika na koju su bili primorani početkom pandemije. „U promišljanju kako bi trebao izgledati Porin u 2021. godini cijelo vrijeme nosio sam se mišlju da mora imati nekakvo posebno obilježje, koje će nas podsjećati na dane glazbene šutnje“, rekao je Propadalo.

Iako je pandemijska godina bila teška za glazbenike, kreativnost glazbenog sektora u tom izazovu nije posustala. Potvrđuje to broj prijava za Porin, njih 1784. Od toga čak 214 prijavljenih albuma, 299 skladbi za Pjesmu godine, a 75 prijava za kategoriju Novi izvođač.

Sve o nominacijama čitajte OVDJE.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.