Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Dođite na 28. Priločke folklorne susrete ove subote u Prelogu

Priločki folklorni susreti | Foto: Arhiva Studio M

Priločki folklorni susreti | Foto: Arhiva Studio M

U organizaciji Kulturne udruge Seljačka sloga Prelog ove subote u Prelogu će biti održano 28. izdanje manifestacije Priločki folklorni susreti.

Kulturno-umjetnički program u školskoj sportskoj dvorani počet će u 18 sati, a predstavit će se gosti KUD Beletinec iz Beletinca, KUD Belica iz Belice, Udruga umirovljenika Prelog, KUD Laz iz Laza Bistričkog, KUD Zrin iz Legrada, Udruga Tradicijom za budućnost iz Petlovca i KUD Strahoninec iz Strahoninca. Nastupit će i domaćini s dvije sekcije: dječjom – izvode međimurske pjesme i plesove i starijom – izvode spletove posavskih plesova i pjesama u posavskim nošnjama koje su u vlasništvu udruge.

Smotri će prethoditi tradicionalni mimohod koji će početi u 17 sati od osnovne škole, Sajmišnom ulicom do crkve svetog Jakova gdje će udruge primiti blagoslov župnika Antuna Hoblaja.

Kulturna udruga Seljačka sloga Prelog jedna je od najstarijih udruga koje djeluju na području Grada Preloga. Udruga je osnovana je daleke 1927. godine s ciljem očuvanja kulturne baštine našeg kraja. 70-ak članova ove udruge djeluje u folklornoj, dramskoj, dječjoj i tamburaškoj sekciji. Dugogodišnji su domaćini i suorganizatori festivala kazališnih amatera, a već tradicionalno i najdugovječnije kulturne manifestacije na području grada čije 28. izdanje slijedi ove subote, 28. Listopada.

Pozivamo štovano gledateljstvo da svojim dolaskom uveličaju našu manifestaciju i da uživaju u nastupima KUD-ova.“, poručili su iz KU Seljačka sloga Prelog.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.