Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Dixieland band Čakovec velikim koncertom i monografijom slavi 25. rođendan

Čakovečki Dixieland band promicatelj je starog New Orleans Jazza u našem kraju, ali i šire i to punih 25 godine.

Lijepa je to obljetnica koju će proslaviti idućeg petka, 22. rujna velikim slavljeničkim koncertom u Centru za kulturu Čakovec, a koji su najavili predsjednik Marijan Novak i ravnateljica CZK Helga Lajtman.

U 25 godina ostvarili su mnoge suradnje s renomiranim glazbenicima i nastupe diljem Hrvatske, ali i van njenih granica. Skupilo se oko 250 koncerata i oko 800 proba, a snimili su i pet nosača zvuka. I sami su članovi eminentni glazbenici, a neki su od samih početaka u bendu poput Davora Žerjava i Danijela Čoka, tu su i Ladislav Varga-Laci, Antun Horvat-Tonček i Mario Magaš, Jan Samardžija, Ferdinand Buhanec Buha, Filip Krznar, Rober Jambrošić-Đebo i Abel Kovačević …

Osim standardnogNew Orleans Jazza, slavljenički koncertni repertoar imat će i aranžerski prilagođene međimurske skladbe, otkrio je Novak. Posebna gošća koncerta bit će Zdenka Kovačiček, a sve će u slavljeničkom tonu biti zaokruženo i prigodnom monografijom čija je objava najavljena za 27. listopada.

Karte za koncert 22. rujna u 20:00 sati već su u prodaji po cijeni od 5 eura, a s obzirom na kapacitet dvorane broj je ograničen, stoga, požurite po svoju ulaznicu, poručili su slavljenici. Detalje donosimo u našem informativno-kulturnom programu.

U njihovom odličnom nastupu uživali smo i na ovogodišnjem 20. festivalu Kre Mure i Drove u Prelogu:

YouTube player

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.