Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Direktor (45) tvrtke iz Preloga kroz ugovore o zajmu isplatio si više od dva milijuna kuna

ilustracija_policija (Foto: Studio M)

Foto: Studio M

Međimurska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 45-godišnjeg direktora tvrtke s područja grada Preloga osumnjičenog za pronevjeru više od dva milijuna kuna.

Kako navode u izvješću, dovršeno je kriminalističko istraživanje, započeto temeljem kaznene prijave trgovačkog društva iz Preloga te zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, kojim je utvrđeno da je 45-godišnjak s područja grada Preloga, počinio kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Osumnjičeni je kao direktor i odgovorna osoba u trgovačkom društvu iz Preloga od siječnja 2021. do svibnja 2023. godine s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, sklopio nekoliko ugovora o zajmu s pripadajućim aneks ugovorima. Time je sa žiroračuna tvrtke novac prebacivao na svoje osobne tekuće račune, a na isti način isplaćena mu je gotovina iz blagajne trgovačkog društva. Ukupno si je ispatio više od dva milijuna kuna.

Protiv osumnjičenog 45-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U dnevnom izvješću policija donosi infromaciju o dovršenom kriminalističkom istraživanju kojim je utvrđeno da je stariji maloljetnik počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede na štetu mlađeg maloljetnika.

Osumnjičeni je 11. kolovoza ove godine oko 18 sati na ulici u Paragu, prišao mlađem maloljetniku i gumenom palicom udario ga više puta po ruci te ga pritom teško ozlijedio. Prema osumnjičenom starijem maloljetniku zbog počinjenja kaznenog djela teška tjelesna ozljeda, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.