STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Dinamo otputovao u Španjolsku gdje hvata zaostatak, Krznar u tome vidi šansu

Foto: screenshot
Nogometaši i stručni stožer GNK Dinama otputovali su kod Villareala na uzvrat četvrtfinala Europske lige koji je na rasporedu je u četvrtak s početkom u 21 sat.

Španjolski sastav je u prvom susretu pobijedio u Zagrebu sa 1-0 i ima veliku prednost uoči uzvrat na El Madrigalu. Trener Dinama Damir Krznar u najavi uzvrata kazao je da upravo u tome vidi – šansu svoje momčadi.

– Našu najveću šansu vidimo, glupo je reći, u rezultatu koji imamo – 0:1. Nema više nikakvih kalkulacija. Ono što smo imali izgubiti, izgubili smo ovdje, sada možemo samo dobiti. Taj nekakav prizvuk rasterećenja, nekakav način da rasteretimo momčad imperativa je tu, zadatak je vrlo jednostavan – pobijediti, rekao je trener Modrih, dodavši:

– Bez obzira na ishod te prve utakmice mi zaista živimo lijepe dane, lijepo proljeće, momčad je izuzetno motivirana, raspoložena. Sve samo ne da idemo s bijelom zastavom tamo. Od prvog do zadnjeg svi vjerujemo da možemo napraviti još jedan podvig, hajdemo pokušati to zaista i napraviti.

Dinamo će u Španjolskoj krenuti s pretpostavkom da je bitno ne primiti brzi gol, a onda pomalo tražiti svoju priliku:

– U pripremi utakmice nekakva je ideja da 0:0 nama odgovara kako utakmica ide, uz naravno jednu naravno malu opasnost, a to je da Villarreal jako dobro drži loptu. Mi se dosta u toj blok zoni podosta trošimo pa je onda i mali rizik. Idealni je scenarij čekati 80. minutu, dočekati 0:0 i onda staviti sve u napad. Pitanje je u kakvom smo fizičkom stanju do te 80. minute. Pokušat ćemo čim ranije doći do pogotka, pa onda nakon toga razmišljati o stabilnosti, defenzivi. Onda kako vrijeme ide polako ulaziti sa sve više rizika u igri.

Rekao je ponešto i o liječničkom kartonu svoje momčadi:

–  Ademi je imamo laganih problema nakon utakmice protiv Lokomotive, radi se o nagnječenju stopala, ali po svemu sudeći bit će u konkurenciji za utakmicu, i to najvjerojatnije za početak. Doktorska služba čini sve da ga osposobiti. Zasad su naznake da će početi utakmicu. Petković će biti na klupi i po potrebi ulaziti u utakmicu, vjerojatno 15-20, 30 minuta maksimalno, zaključio je Damir Krznar.

Dinamo će poslijepodne na El Madrigalu odraditi posljednji trening i službenu konferenciju za medije.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.