Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Devet prometnih nesreća, a čak osam vozača bilo je pod utjecajem alkohola

Policija, ilustracija / Foto: Arhiva Studio M

Ilustracija / Foto: Arhiva Studio M

Na međimurskim prometnicama proteklog vikenda evidentirano je devet prometnih nesreća, od čega četiri s ozlijeđenima, a čak je osam vozača bilo pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija 1,77 g/kg utvrđena je kod 35-godišnjeg motocikliste koji je u subotu oko 17 sati u Frkanovcu zbog neprilagođene brzine u zavoju sišao na travnatu površinu gdje je došlo do zanošenja motocikla te potom do povratka na kolnik i pada vozača. Medicinska pomoć ozlijeđenom vozaču pružena je u čakovečkoj bolnici, a policija je utvrdila da je motoru istekla prometna dozvola.

Jučer oko 30 minuta nakon ponoći u Peklenici pri prevrtanju četverocikla ozlijeđen 55-godišnji vozač. Bio je pod utjecajem alkohola od 1,42 promila, a za vrijeme vožnje nije nosio zaštitnu kacigu.

Na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 12 prometnih nesreća, od kojih pet s ozlijeđenim osobama.

U subotu oko 23.10 sati u Varaždinskoj ulici u Zbelavi, u prometnoj nesreći je ozlijeđen 23-godišnjak. Vozio je pod utjecajem alkohola od 1.83 promila u smjeru Varaždina, neprilagođenom brzinom te izgubio kontrolu i sletio na travnatu površinu gdje je udario u parkirani automobil koji je od siline udara odbačen u betonsku ogradu.

U nedjelju oko 4.35 sati u mjestu Križovljan 18-godišnji vozač od umora je zaspao u vožnji zbog čega je vozilom prešao na traku za promet iz suprotnog smjera gdje je došlo do sudara a automobilom 43-godišnje vozačice koja je u sudaru ozlijeđena., a njezino je vozilo od siline udara zavšilo u ogradi. U tom trenutku je naišao osobni automobil kojim je upravljao 18-godišnjak, koji je naletio na rasute dijelove po kolniku te oštetio svoje vozilo.

U subotu oko 21.45 sati u mjestu Ključ ozlijeđen je 54-godišnji votač. Vozio je s 1,40 promila alkohola u krvi i neprilagođenom brzinom, automobilom sludario u kamenu kosinu nakon čega je vozilo odbačeno u žičanu ogradu obiteljske kuće, a vozač je napustio mjesto nesreće. Policija ga je naknadno pronašla.

Od 201 prekršaja, utvrđeno je 25 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola pri čemu je najviša koncentracija iznosila 2.58 promila. Policija je privela dva vozača. 68-godišnjaka koji je zaustavljen u Varaždinu, a vozio je teretni automobil s 1,24 promila alkohola u krvi te 23-godišnjakinju koja je vozila automobil prije stjecanja prava na upravljanje, a policija je utvrdila da je višestruka počiniteljica prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Međimurska policija ovog je vikenda evidentirala ukupno četiri krađe, od kojih izdvajaju:

U noći s petka na subotu u Ivanovcu nepoznati počinitelj provalio je u podrumske prostorije obiteljske kuće u Kalničkoj ulici, odakle je ukrao razni alat. Materijalnu štetu 44-godišnji vlasnik procijenio je na više stotina eura.

Iste noći u Štrukovcu nepoznati počinitelj provalio je u podrumsko skladište vlasništvo OPG-a iz kojega je potom ukrao jabuke te razne prerađevine spomenutog voća. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko stotina eura.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.