Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Deseti dan bez novozaraženih, Stožer i dalje poziva na pridržavanje mjera

Foto: Međimurska županija

Foto: Međimurska županija

U Međimurju ni deseti dan nema novozaraženih osoba virusom Covid-19, a proteklog dana testirano je 38 osoba. Do sada je ukupno učinjeno 327 testiranja, a samo ovog tjedna njih više od sto, izvijestio je Stožer civilne zaštite Međimurske županije na današnjoj konferenciji za medije.


I dalje su četiri osobe zaražene, pri čemu je jedna na pragu izlječenja, kazala je voditeljica odjela infektologije Županijske bolnice Čakovec, Tanja Potočnik-Hunjadi. Od ukupno osmero potvrđenih na COVID-19, šest osoba bilo je hospitalizirano u Županijskoj bolnici Čakovec.

– Moram reći da nisu to baš bile bezazlene bolesti. Pet pacijenata imala su upalu pluća, neke od njih još liječimo. Imalo smo jednog bolesnika koji je bio lošeg općeg stanja, nije bio na respiratoru, strahovali smo za njega. Uz njegov pristanak, koristili smo eksperimentalni lijek, i izliječili smo ga te je otpušten iz bolnice, kazala je doktorica Potočnik-Hunjadi.

Na najavljeno popuštanje mjera, upozorila je da pandemije nije gotova te da i dalje potrebno pridržavanje svih mjera, posebno držanje fizičke distance, ali i pridržavanje osobne higijene.

Podsjetila je na to i epidemiologinja Višnja Smilović. 

– Imamo povoljnu epidemiološku situaciju i voljeli bismo da takva ostane, ako ne i još bolja. No, moramo biti dalje na oprezu, ne može nas ovo poljuljati. Rezultati su povoljni jer smo se u velikoj mjeri pridržavali mjera, ali molimo da se tako i dalje ponašamo, pridržavamo se svih mjera, jer virus i dalje među nama i ne znamo gdje će buknuti i u kojoj mjeri – upozorila je doktorica Smilović.

Na konferenciji je bilo riječi i o domovima za starije i nemoćne, zdravstvenom i obrazovnom sustavu. Detalje donosimo u informativnom programu.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.