Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Deseta obljetnica akcije Svi na maturalni ples: Malim djelima do velike sreće

Svi na maturalni ples 2020

Zastupnica u Europskom parlamentu i predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski Međimurske županije Sunčana Glavak održala je u Čakovcu konferenciju za medije u povodu desete akcije Svi na maturalni ples koja je pokrenuta na njezinu inicijativu 2010. godine.

„Uspomene s maturalnih zabava nosimo cijeli život, a ovom akcijom želimo to omogućiti i učenicima slabijeg imovinskog statusa. Ispunjava spoznaja da i malim djelima stvaramo veliku sreću za maturante“, izjavila je zastupnica Glavak.

Zbog izvanrednih okolnosti uzrokvanih pandemijom koronavirusa, protekle školske godine samo su dvije škole organizirale maturalni ples, no prikupljeni novac bit će proslijeđen školama za učenike u potrebi te nabavu zaštitnih maski i dezinficijensa.

Svi na maturalni ples 2020

Akciju svojim donacijama podržavaju poduzetnici iz cijelog Međimurja, a prepoznata je i na nacionalnoj razini. Zajednica žena HDZ-a Katarina Zrinski uključila ju je u svoj Nacionalni program rada. Kroz deset godine prikupljeno je više od 100 tisuća kuna, a pomogla je više od 820 maturanata. Korisnici podrške uvijek su anonimni.

U ime ravnatelja i učenika na donacijama su zahvalili Bosiljka Vinković-Kukolić, ravnateljica Ekonomske škole Čakovec, i Dražen Blažeka, ravnatelj Tehničke škole Čakovec.

Svi na maturalni ples 2020

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.