Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Dečki s Kvarnera ponovno u Varaždinu bodre naše tenisače

Foto: Mario Ćužić/HTS

Dečki s Kvarnera su službena glazba hrvatske reprezentacije pa će naše igrače podržati i u susretu protiv Belgije ovog vikenda. Svoj prvi nastup imali su upravo u Varaždinu protiv Kazahstana prije šest godina.

Glazba je sastavljena od 24 najbolja glazbenika iz četiri puhačka orkestra: Trsat – Rijeka, Lovran, Spinčići – Kastav i Fužine. Na gostovanja uvijek odlazi 16 glazbenika i harmonikaš. Dečki s Kvarnera vjerno prate Hrvatsku Davis Cup reprezentaciju pa su do sada bili podrška u Madridu (dva puta), Malagi, Torinu, Bologni, Splitu i Zagrebu, te na domaćem terenu u Rijeci, gdje su preklani pratili i naše djevojke u sklopu susreta Billie Jean King Cupa protiv Njemačke, te dečke protiv Austrije.

Kao podsjetnik na svoj prvi nastup i bodrenje reprezentacije Hrvatske, Dečki s Kvarnera će na glavnom gradskom trgu u Varaždinu održati promenadni koncert pod nazivom “Pozdrav Dečki s Kvarnera Varaždinu”, sutra s početkom u 11 sati.

Voditelj orkestra je Vladimir Jurić, a umjetnički voditelji dva vrsna trubača, Alen Pleše iz Fužina i Igor Lesica iz Kastva, uz nezaobilaznog vrsnog tubista Ivana Dorčića zaduženog za notne zapise.

Glazba svira sve velike hitove prilagođene puhačkom orkestru, a ovisno gdje nastupa dodaje i lokalne hitove. Kad je najteže na terenu našim reprezentativcima, Dečki s Kvarnera ih dižu arijom iz opere Nikola Šubić Zrinski “U boj u boj…”

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.