Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Davis Cup: Hrvatska domaćin Belgiji

Split 13.9. 2023.- Skupina D Davis Cupa, Hrvatska i SAD. | Foto: Mario Ćužić/HTS

Hrvatska Davis Cup reprezentacija igrat će proti Belgije kvalifikacije Davis Cupa za 2024. godinu, a naši tenisači u tom susretu bit će domaćini, odlučio je tako ždrijeb danas u Malagi gdje je Hrvatska bila postavljena za nositelja.

Susret je na rasporedu 2. i 3. ili 3. i 4. veljače, prema želji domaćina, koji ima pravo izbora podloge, objavio je Hrvatski teniski savez.

U toj je poziciji naša reprezentacija, jer je posljednji susret ovih dvaju suparnika održan u Belgiji.

U ovom trenutku Belgija nema nijednog igrača koji je plasiran među 100 najboljih na pojedinačnoj ATP listi, nakon što je iz tog društva ispao David Goffin, svojedobno šesti igrač svijeta. On je sada 107., ispred Jorisa De Loorea (146.), Zizoua Bergsa (152.) i Kimmera Coppejansa (188.).

U paru su najbolji Sander Gille i Joran Vliegen – obojica su na 25. mjestu.

Hrvatska će u kvalifikacije najelitnijeg teniskog klupskog natjecanja na čelu s novim izbornikom. Hrvatski teniski savez danas je radnije objavio Vedran Martić neće voditi naš sastav u tom natjecanju nakon što mu u prosincu istekne četverogodišnji mandat.

Pobjednik ovog susreta plasirat će se u prvi krug završnice, koji je na rasporedu u rujnu. Ondje će, u četiri odvojene skupine, igrati ukupno 16 reprezentacija: 12 pobjednika kvalifikacija, Australija i Italija kao ovogodišnji finalisti, te Španjolska i Velika Britanija, koje su dobile pozivnicu.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.