STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Danas je prvi Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba

Svjetski je dan djedova, baka i starijih osoba! Obilježava se prvi put, a proglasio ga je papa Franjo početkom krajem siječnja ove godine.

Od ove će se godine, četvrte nedjelje u srpnju, oko blagdana svetih Joakima i Ane, Isusova djeda i bake, slaviti Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba. On će nam, kako je najavio papa Franjo nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja, pomoći spomenuti se i slaviti dan starosti i onih koji čuvaju i prenose život i vjeru.

Danas, više nego ikada, zbog pandemije koja je njih prve stavila u opasnost, a mnoge je i žrtvovala, starije osobe često ostaju same i daleko od svojih obitelji; naprotiv, valja ih čuvati kao sjećanje koje se prenosi. Zbog toga sam odlučio ustanoviti Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba, koji će se u čitavoj Crkvi slaviti četvrte nedjelje u srpnju, oko blagdana svetih Joakima i Ane, Isusovoga djeda i bake – rekao je tada Papa.

Dodao je da je veza djedova i baka s mladima vrlo uska te stoga i dijalog među njima treba biti stalan. Vrlo je važno da se bake i djedovi susreću s unucima.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More