Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Danas 132 pozitivna slučaja od 314 testiranih, umrle dvije osobe

ilustacija_covid_19

U Međimurju imamo 136 pozitivnih slučajeva na COVID-19. Preminule su žene stare 69 i 92 godinu, a oporavila se 121 osoba pa je trenutno 1209 oboljelih, objavio je Županijski stožer civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije obrađeno je 314 uzoraka, od čega su 132 pozitivna, što je 42,03 posto pozitivnih. Iz drugih županija prijavljena su četiri pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U Županijskoj bolnici Čakovec na liječenju je 121 pacijent. Proteklog dana sedam ih je hospitalizirano, a osam otpušteno dok su tri na invazivnoj respiraciji.

Do danas je u Zavodu za javno zdravstvo uzeto 86.882 uzoraka.

U subotu će masovno cijepljenje bez najave biti organizirano u trijaži Županijske bolnice Čakovec i u Zavodu za Javno zdravstvo Međimurske županije od 9:00 do 13:30 sati.

U Varaždinskoj županiji jučer je potvrđeno 390 novih slučajeva zaraze koronavirusom od 797 testiranih. Preminulo je osam osoba. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 227 pacijenata, od kojih je 20 na respiratoru. Oporavile su se 204 osobe pa je trenutno 1710 aktivno oboljelih.

Cijepljenje u podrumu Kirurgije varaždinske bolnice nastavlja se u petak od 8 do 13 sati cjepivom Pfizer i Moderna. U subotu će održan Dan cijepljenja u ordinacijama obiteljske i opće medicine. U njih 86 građani se mogu cijepiti bez najave.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.