Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

5. kolovoza Hrvatska slavi Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Na današnji je dan prije 28 godina u sklopu vojno-redarstvene operacije Oluja oslobođen hrvatski grad Knin, a kninske tvrđave zavijorila je hrvatska trobojnica.

Diljem Međimurja odana je počast poginulima u Domovinskom ratu sa središnjim obilježavanjem kod spomen obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata u čakovečkom Perivoju Zrinskih. Počast su uz polaganje vijenaca i upaljenje svijeće te molitvu odala izaslanstva Međimurske županije, braniteljskih udruga, Policijske udruge hrvatske, Hrvatske vojske, građani i drugi.

U oslobođenje koje će se kasnije pokazati kao jedna od najvećih pobjeda u Domovinskom ratu Hrvatska vojska krenula je u ranim jutarnjim satima 4. kolovoza, a već idućeg dana u podne na kninskoj tvrđavi zavijorila se dvadesetmetarska hrvatska zastava. Oluja je završila 7. kolovoza nakon 84 sata kroz koje je uz Knin oslobođenje jedanaest tisuća četvornih kilometara okupiranog područja. Hrvatska vojska i policija oslobodile su Gračac, Lovinac, Benkovac, Kijevo, Vrliku, Dubicu, Primišlje kraj Slunja te više prometnica, čime su došle na samu međunarodno priznatu granicu Hrvatske i BiH.

Detalje donosimo u našoj informativi.

 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.