Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Dan otvorenih vrata: Od zdravlja do kvalitete života cijele obitelji – liječenjem sve kreće na bolje

Klub liječenih alkoholičara Prelog, Dan otvorenih vrata Foto: Studio M

Foto: Studio M

Klub liječenih alkoholičara Prelog održao je dan otvorenih vrata uz 60 godina djelovanja klubova liječenih alkoholičara u Hrvatskoj i Svjetski dan činjenja dobrih djela, prenosi naš informativni program.

S namjerom da našim građanima koji kod sebe ili nekoga od svojih bližnjih zamjećuju problem s alkoholom damo mogućnost da se dođu porazgovarati, dobiti podršku jer članovi su oni koji su uspjeli riješiti problem s alkoholom, oni apstiniraju, neki duže, neki kraće, no oni su svi u mogućnosti dati osobama u problemu dobar savjet kako se nositi, gdje potražiti pomoć i što je važno da onda tu apstinenciju uspiju sačuvati.” – rekla je terapeutkinja KLA Prelog dr. Diana Uvodić-Đurić.

DSC06959 KLA Prelog www.studiom.hr

Preloški klub djeluje već 27 godina, sastanci se održavaju svakog četvrtka od 19 do 21 sat. Uz dolazak u Klub, moguće je i telefonsko savjetovanje pozivom na broj 099 222 18 88.

Dvadeset godina ove godine navršit će Antun Kemec iz Cirkovljana. “Osjećam se jako dobro i jako sam ponosan. Bilo je problema i sa zdravljem, u obitelji i na poslu, sve me to nagnalo na rješavanje problema i liječenje. Nakon tri i pol mjeseca bolničkog liječenja više nisam popio ni kap alkohola. Nakon toga, kao da je sve došlo na svoje. Nakon 20 godina mogu biti jako sretan jer sam dao ‘od sebe’ tu pošast.

Klub liječenih alkoholičara Prelog, Dan otvorenih vrata Foto: Studio M

Od zdravlja do kvalitetnijeg života cijele obitelji s liječenjem sve kreće na bolje, potvrdit će to svaki apstinent. Alkoholizam je bolest cijele obitelji stoga su i klubovi obiteljske zajednice u kojima se zajedno provodi terapija, uči način funkcioniranja, novi stilovi života.

Malo se priča i o posljedicama ispijanja alkohola, kaže dr. Uvodić-Đurić, a danas je poznato da se pijenje alkohola veže uz sedam vrsta karcinoma i preko 60 kroničnih nezaraznih bolesti. “Brojne su posljedice, nažalost, u društvu u kojem je ispijanje alkohola jako vidljivo, a o njima se premalo govori i one su premalo vidljive. “

Ipak ohrabrujuća je statistika koja pokazuje da čak 70 posto onih koji su se nakon liječenja javili u klubove, uspijevaju održati apstinenciju preko godinu dana.

Pozvao bih sve koji imaju problem s alkoholom, ne treba se sramiti, javite se u KLA Prelog, mi smo tu, kao apstinenti najbolje znamo kakva je to pošast, bit ćemo podrška, pomoći ćemo savjetom. Kad se jednom riješiti te ovisnosti dalje si normalan čovjek i za sve sposoban., proučio je Antun Kemec, apstinent koji danas dobrog zdravlja uživa u mirovini, a bolesti ga, kako kaže, snađu tek one koje dođu s godinama.

Uz članove Kluba, na čelu s predsjednikom Antunom Bermancom, i obitelji, dan otvorenih vrata podržala je i ravnateljica Zvoda za javno zdravstvo Međimurske županije prim. Marina Payerl-Pal.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.