Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Dan otvorenih vrata bibliobusa otvara novo poglavlje najpoznatije putujuće knjižnice

Bibliobus, Foto: Studio M

Bibliobus, Foto: Studio M

Mjesec hrvatske knjige koji počinje u nedjelju bit će u znaku prevoditelja jer upravo su oni zaslužni za književnost bez granica, a odvijat će se pod sloganom Nek’ ti riječ bude stranac.

Ovogodišnja tema potaknuta je Schengenskim režimom bez granica, kojem se Hrvatska pridružila s početkom godine, poručili su organizatori Knjižnice grada Zagreba koji su ovu nacionalnu manifestaciju pokrenuli još 1995. godine. Upravo su prevoditelji zaslužni za razmicanje jezičnih barijera zahvaljujući njima književnost leti daleko od granica domovine i osvaja inozemnu publiku.

Svake Mjesecu hrvatske knjige pridružuju se svojim aktivnostima i mnoge knjižnice i čitaonice u Međimurju. Mjesec će ove godine biti i u znaku novog Bibliobusa. Najpoznatija putujuća knjižnica, nakon premještaja građe, u novom ruhu, u ponedjeljak, 16. listopada kreće na svoje novo putovanje i nastavlja pružati svim ljubiteljima knjige i čitanja priliku za istraživanje i opuštanje. Dođite i podržite ih u tome, poručili su iz Knjižnice i čitaonice Nikola Zrinski.

Ususret tome knjižnica Nikola Zrinski u petak, 15. listopada organizira Dan otvorenih vrata bibliobusa na čakovečkom Trgu Republike od 9 do 13 sati. Bit će to prilika da se građani upoznaju s novim fondom i djelatnicima bibliobusa.

U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u čakovečkoj knjižnici u ponedjeljak u 18 sati bit će otvorena izložba “Međimurski gasterbajteri” autora Sandre Mikac i Borivoja Radojčića.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.