STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Dajmo djeci budućnost: ‘Ako smo potaknuli barem jedno dijete, učinili smo veliki posao’

‘Dajmo djeci budućnost’ projekt je Općine Donji Kraljevec kojim je djeci u vrtićima Ftiček u Donjem Kraljevcu i Hodošanu te Ružica u Goričanu omogućeno unaprjeđenje usluga i produljeni dnevni boravak.

Projekt vrijedan 3,6 milijuna kuna, sufinanciran europskim sredstvima, pridonio je usklađivanju poslovnog i obiteljskog života, a djeci omogućio jednak pristup predškolskom odgoju i obrazovanju, istaknuto je na završnoj konferenciji.

Aktivnosti i rezultate predstavila je voditeljica projekta Kristina Višević. Vrtići su opremljeni, zaposlene su tri odgajateljice, angažirani stručni suradnici za provedbu kraćih besplatnih programa koji su uključivali učenje engleskog ili njemačkog te glazbene i sportske aktivnosti.

Sve je rezultiralo povećanom kvalitetom rada s djecom, a dodatna je vrijednost im što sva dobivena oprema ostaje na korištenje.

Ravnateljica DV Ftiček Sandra Vlah podsjetila je da Općina Donji Kraljevec sufinancira boravak djece u visini od čak 68 posto. U 30 mjeseci preko 160 djece s područja svih šest naselja Općine Donji Kraljevec moglo je koristiti benefite projekta.

– Možemo biti ponosni što naši najmlađi stanovnici uživaju status kao naše najveće bogatstvo jer zaista se tako prema njima odnosimo. Ako smo barem jedno dijete potaknuli da zavoli strane jezike, glazbu ili sport, onda smo napravili veliki posao i sam projekt opravdava svoje ime. – rekla je ravnateljica.

Da su aktivnosti uvelike pridonijele zadovoljstvu najmlađih, potvrdila je i ravnateljica DV Ružica, Ružica Horvat te zahvalila Općini na dobrosusjedskoj suradnji i pozivu na sudjelovanju u projektu. Izrazila je žaljenje jer, tek što su se uhodali, projekt završava, no Horvat je istaknula da je donio veliko iskustvo kako djeci, tako i odgojiteljima.

Projekt završava, no sve je spremno za nove natječaje, jer već je izrađena i druga faza kako bi se aktivnosti nastavile na zadovoljstvo mališana, ali i roditelja, zaključio je načelnik Miljenko Horvat.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More