Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Čupić: Misli su nam i u Hrvatskoj

Ivan Čupić, SP Egipat 2021, Foto: HRS

Dok vijesti o otkazima nastupa pojedinih reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Egiptu sustižu jedna drugu, a  Svjetska rukometna federacija (IHF) traži njihove zamjene, hrvatska rukometna reprezentacija u miru čeka početak natjecanja.

Danas su stigli rezultati posljednjeg testiranja. Kompletna delegacija negativna je na oba testa koja su jučer provedena po dolasku u Egipat.

Reprezentacija je smještena u resortu udaljenom oko 80 kilometara od Aleksandrije, odnosno dvorane Borg El Arab u kojoj će igrati u prvom krugu natjecanja. Prvu utakmicu u skupini C izabranici Line Červara igraju u petak protiv Japana.

U istom su resortu sve reprezentacije iz skupine C (Hrvatska, Japan, Angola, Katar) i H (Slovenija, Rusija, Bjelorusija i Koreja).

Riječ je o svojevrsnom „balonu“, iz njega se ne smije izaći, osim na utakmice uz poseban prijevoz i pratnju organizatora. No za razliku od sličnog balona na nedavnom Euru rukometašica u Danskoj, ovdje ima prostora za šetnju, čak se može doći i do mora tako da će to biti znatno lakše podnijeti. Osobito ako se temperatura još malo podigne s današnjih plus 17 stupnjeva. – kažu iz Hrvatskog rukometnog saveza.

– Dojmovi su dobri, smještaj je dobar, temperatura je u redu, nije previše toplo. Jučer smo imali dva testiranja, smjestili se u sobu dok nisu došli rezultati, i hvala Bogu, svi smo na testu bili negativni. Jutros smo imali doručak, šetnju i istezanje i popodne idemo u dvoranu na trening. Možemo prošetati na svježem zraku u sklopu kućica ovog resorta. Gledali smo već video Japana, brzi su i dosta neugodni. Mi se moramo bazirati na našu igru i mislim da ne bi trebalo biti velikih problema. – komentirao je hrvatski vratar Marin šego.

Posljednji pravi trening reprezentacija je imala u ponedjeljak. Večeras će odraditi prvi u Borg El Arabu.

– Najbitnije da su svi rezultati negativni, to je ono čemu smo se nadali i zašto smo zadovoljni, to je taj prvi korak. Izolirani smo tu u kućicama i međusobno se družimo. Dva dana prije utakmice ćemo provesti u analiziranju Japana, u razgovoru međusobno i maksimalno koncentrirano dočekati otvaranje Svjetskog prvenstva. Svi smo dovoljno iskusni i sabrani, znamo da je dug turnir. Sigurno da će biti malo pozitivne nervoze, ali vjerujem da ćemo napraviti taj prvi korak već protiv Japana. Zbog cijele situacije koja se događa u Lijepoj našoj, u ovim svim nedaćama, misli su nam i tamo, i nadam se da možemo pomoći ljudima da zaborave na dva do tri sata na probleme i da ih pokušamo malo obradovati. – najavio je povratnik u redove nacionalne vrste Ivan Čupić.

 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.