Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Croatia Cup 2022: Dvostruki program s Rusijom

Hrvatska rukometna reprezentacija, trenin u Osijeku - Croatia Cup 2020

Foto: HRS

Nakon što je utakmica između Hrvatske i Bosne i Hercegovine koja se trebala igrati danas odgođena zbog koronavirusa u redovima BiH vrste, hrvatski rukometaši odigrat će dva susreta s Rusijom. Prvi će se igrati u petak, 7. siječnja u 16 sati i 45 minuta, a drugi u subotu 8. siječnja, u isto vrijeme.

Nema sumnje da će to za oba izbornika biti odlična prilika da provjere sve raspoložive snage i testiraju spremnost svojih igrača nakon pet dana priprema u ovoj trećoj fazi.

Hrvatska je nakon dolaska u Osijek na završne pripreme najprije zbog ozljede ostala bez Luke Šebetića. Umjesto njega, izbornik je pozvao Šimu Ivića. Odmah nakon toga, PCR testiranje otkrilo je da su kapetan Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić pozitivni i morali su u izolaciju. S obzirom da osjeća posljedice lakše ozljede mišića nadlaktice desne ruke, iz preventivnih razloga dvoboje Croatia Cupa morat će propustiti i Marko Mamić. Stoga je izbornik uputio naknadni poziv Tinu Lučinu koji se jučer pridružio sugiračima.

Rusija je nekada bila svjetska rukometna sila. U posljednjih 30-tak godina od raspada Sovjetskog Saveza osvojila je osam medalja s velikih natjecanja. Posljednja je doduše bila davno, u Ateni na Olimpijskim igrama kad su bili brončani.

Na klupi joj sjedi bivši igrač i trener banjalučkog Borca Velimir Petković. On je sjajnu trenersku karijeru izgradio u Njemačkoj, gdje je između ostalih trenirao Wetzlar,  Goppingen, Fuchse Berlin.

Rusija u Osijek dolazi s ekipom koja je kombinacija mladosti i iskustva. Predvode je Daniil Shishkarev (Chehovski Medvedi) i Dmitrii Zhitnikov (Wisla Plock). Ali tu su još silno talentirani Dmitrii Santalov (Meshkov Brest)  Dmitrii Kiseleev (CSKA), Mikhail Vinogradov, Viacheslav Kastakin, itd, itd…

Rusija se nalazi u vrlo zanimljivoj skupini na Europskom prvenstvu, zajedno s Norveškom, Litvom i jednim od dva domaćina, Slovačkom. Susrete prvog kruga igra u Košicama. I nada se prolasku u drugi krug. S kakvim adutima, provjerit ćemo tijekom sljedeća dva dana u Osijeku.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.