Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Coolijada 2024.: Maturanti idućeg tjedna slave kraj srednjoškolskog obrazovanja

Međimurski maturanti kraj svog srednjoškolskog obrazovanja i ove godine proslavit će kroz program Coolijade, od 20 do 24. svibnja, koji je najavljen danas na konferenciji za medije u Graditeljskoj školi Čakovec koja je i ovogodišnji domaćin proslave.

Maturantsko slavlje počinje u ponedjeljak i trajat će do petka kada će u 15 sati biti održan održan središnji mimohod od ETŠ-a do SRC-a Mladost gdje će biti proglašeni najmaturanti.

Želja je učiniti im nezaboravnom proslavu njihovih dana, a da sve prođe u najboljem redu u sinergiji su srednje škole i Policijska uprava međimurska, uz podršku Međimurske županije i gradova, najavio je ravnatelja GOC-a Damir Srnec.

DSC 7922 Coolijada 2024 www.studiom.hr

Javna okupljanja nadzirat će policija, ali i gradski komunalni redari i roditeljske patrole.

S preventivnim aktivnostima policija je krenula od samih maturanata i roditelja. – Pozivamo i vozače da narednih tjedan dana pripaze, posebice u vrijeme sumraka i smanjene vidljivosti, na maturante koji će se u skupinama kretati ponajviše u Čakovcu, ali i okolnim mjestima, – pozvao je policijski službenik za javni red i sigurnost Mladen Zadravec.

– Pojedinačnih problema uvijek ima, oni su neizbježni, ali ako smo dobro organizirani vjerujem da ćemo to svesti na minimum, bilo kakve intervencije policije, radara, hitne… Nadam se da će naši maturanti energiju usmjeriti u pozitivnom pravcu i da će dostojno proslaviti dane maturanata. – nadovezao se Ivan Sokač, načelnik Policijske uprave međimurske.

DSC 7923 Coolijada 2024 www.studiom.hr

Maturanti su pozvani da dostojno proslave svoje dane i učine Međimurje ponosnim, kao što su to činili svojim obrazovnim rezultatima, pak tak i na samom zalasku srednjoškolskog obrazovanja.

Naime, kako su naveli ravnatelji Srnec i Bosiljka Kukolić Vinković danas su se vratili s natjecanja WorldSkills gdje su maturanti pokupili niz medalja, rekli su dodajući da se rezultatima se tek planiraju pohvaliti…

Dodajmo tome da će maturanti Srednje škole Prelog najprije u petak, točno u podne, prodefilirati priločkim ulicama, a potom se pridružiti središnjem mimohodu u Čakovcu, rekao je ravnatelj Tomislav Gregur.

DSC 7917 Coolijada 2024 www.studiom.hr

Tijekom završne svečanosti kod SRC-a Mladost dio Športske ulice bit će zatvoren za promet od 13 do 20 sati, zbog veće sigurnosti maturanta.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.