Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Coolijada 2023: Maturanti idućeg tjedna slave kraj srednjoškolskih dana

I ova generacija međimurskih maturanata slavlje kraj srednjoškolskog obrazovanja proslavit će u sklopu Coolijadu čiji je program najavljen u prostorijama Policijske uprave međimurske.

Završne svečanosti povodom proslave Dana maturanata odvijat će se idućeg tjedna, od 22. do 26. svibnja.

DSC9147 Coolijada 2023 www.studiom.hr

Posljednjeg dana, u petak od 13:30 sati bit će održan završni mimohod maturanata. Trasa kretanja počet će u Ulici Vladimira Nazora kod Ekonomske i Trgovačke škole, kretat će se Ulicom Otokara Keršovanija,

Trgom Eugena Kvaternika, pješačkom zonom Ulice kralja Tomislava te Trgom Republike, Zrinsko-frankopanskom i Vukovarskom ulicom te završiti kod SRC-a Mladost.

Tog dana, od 12 do 20 sati za sav promet bit će zatvoren dio Športske ulice, od raskrižja s Vukovarskom ulicom do parkirališta kod Tehničke škole Čakovec.

Na stadionu se biti održana završna svečanost u sklopu koje će biti proglašeni najmaturant/najmaturantica i najoriginalniji razred.

Načelnik PUM Ivan Sokač istaknuo je kako prošle godine tijekom Dana maturanata nisu zabilježeni sigurnosni incidenti koji su zahtijevali postupanje policije. Dodao je da mladi imaju pravo proslaviti završetak srednjoškolskog obrazovanja, a policiji nije u interesu da to sprječava, već da ih pravilno usmjeri, odnosno da Coolijada prođe bez neželjenih ekscesa i posljedica.

Policijski službenik za poslove temeljne policije Mladen Zadravec najavio je da će se i ove godine o sigurnosti maturanata brinuti tzv. “roditeljske ophodnje” koje će tijekom tjedna obilaziti okupljanja maturanata.

Domaćin ovogodišnje Coolijade je Gospodarska škola Čakovec, a konferenciji je nazočila ravnateljica Vesna Stunković.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.