STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Centar za kulturu Čakovec slavi 40. rođendan

CZK Čakovec - najava proslave 40. rođendana

Centar za kulturu Čakovec izložbom i predstavom Gruntovčani 4. studenog obilježiti proslavit će svoj 40. rođendan.

Program proslave na konferenciji za medije najavili su u ravnatelj Romano Bogdan i voditeljica izložbene i kino-prikazivačke djelatnosti Marina Kukolić. Pridružila im se čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini.

CZK je registriran 4. studenoga 1981. godine, a 29. studenoga održan je prvi program. Bio je to koncert Zagrebačkog simfonijskog orkestra i zbora RTV Zagreb, podsjetio je Bogdan. Zahvalio je svojim prethodnicima na čelu ovog, kako je rekao čakovečkog hrama kulture. Naglasio da je da Centar bez njihovog rada ne bi bio to što je danas. Predstavio je i novi vizualni identitet ustanove.

U izložbenom prostoru bit će predstavljena likovna djela iz fundusa Muzeja Međimurja koji su izradili umjetnici rođenjem, životom ili radom povezani s našim krajem. Polazišnu točku izložbe čine radovi dvojice najprepoznatljivijih međimurskih umjetnika prve polovine XX. stoljeća – slikara Ladislava Kralja Međimurca te kipara i keramičara Luje Bezeredija.

Posebnu skupinu pak čine zavičajni autori koji su zadužili lokalnu zajednicu i umjetničku scenu svojim stvaralaštvom, ali i pedagoškim radom obrazujući generacije učenika i studenata o važnosti likovne umjetnosti za pojedinca i društvo općenito.

Otvaranje izložbe bit će u 19 sati, a predstava Gruntovčani Satiričkog kazališta Kerempuh počet će u 20 sati.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More