Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Centar med dvemi vodami kroz tri godine obišlo više od 13 tisuća posjetitelja

Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu 19. lipnja proslavio je tri godine rada, a do sada je kroz njega prošlo više od 13 tisuća posjetitelja, pohvalila se Međimurska priroda koja njime upravlja.

Na oko 3000 kvadrata posjetitelji mogu razgledati galerije Mura i Drava sa stalnim postavom, interpretacijsku brvnaru Moj hrast Adam, a od ovog proljeća i novu poučnu stazu Čovjek i rijeka koja vodi do rijeke Mure.

posjetitelji Centra Med dvemi vodami 01

Kroz taj projekt i njegovu infrastrukturu educiraju sebrojne generacije Međimuraca, ali i sve brojniji posjetitelji koji stižu iz Hrvatske, ali i drugih zemlja, o prirodnoj baštini Međimurja i ulozi svakog pojedinca u njezinom očuvanju.

– Ponosni smo što smo dio zaštite prirode tako da poučavamo svakog našeg posjetitelja kako se voli priroda. Edukacija se očituje i kroz edukacijske programe namijenjene djeci predškolske i školske dobi, kroz volonterske programe, suradnji s udrugama, kroz kontinuiranu prisutnost u mrežnim, tiskanim i elektroničkim medijima, rada na terenu i kroz svakodnevnu interpretaciju zaštićenih područja i njihove biološke raznolikosti, kaže Ivana Rojka, voditeljica Centra.

Djelatnici i suradnici Centra Med dvemi vodamiCentar je opremljen suvremenim audio vodičem na hrvatskom i engleskom jeziku i ključna je točka na samom ulazu u Regionalni park Mura-Drava, a sve posjetitelje kroz postav vode edukatori.

Među nagradama koje su već osvajali izdvaja se titula drugog najboljega drugim najboljim EU projektom u Hrvatskoj.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.