Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Capak: Nije poznato kako se virus probio u koprivnički dom za starije i nemoćne

Pedeset i osmi je dan od pojave virusa Covid-19 u Hrvatskoj, a pojavilo se novo žarište, u domu za starije i nemoćne u Koprivnici, gdje je već ranije potvrđeno šest zaraženih osoba. Prema posljednjem testiranju, zaraženo je još 13 štićenika doma, dva zaposlenika i dva kontakta.

Više informacija o pojavi virusa u tom domu na današnjoj konferenciji za medije Kriznog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske dao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak:

– Mi smo već izvještavali o tom domu gdje su najprije bila dva pozitivna bolesnika, nakon toga njih šest. Jučer je testirano 20 štićenika doma, imamo 13 pozitivnih štićenika i dva zaposlenika. To je u stacionaru doma gdje su teško bolesni i teško pokretni pacijenti, a taj isti dom ima još dva stacionara. Danas će se uzeti brisevi svih korisnika koji su u stacionaru pa ćemo sutra bolje znati epidemiološku situaciju i kakve će mjere propisati epidemiolog županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Ono što je do sada bilo poznato, prema njihovim informacijama, sve je bilo epidemiološki klasificirano, ljudi su bili stavljeni u samoizolaciju, a o tome je li se strogo poštivala ta mjera, ne možemo mi govoriti jer nismo kontinuirano prisutni u domu. U svakom slučaju, tu se dogodio proboj virusa, na koji način to je teško reći, možda i nemoguće utvrditi, ali epidemiolozi su na terenu i intenzivno rade na tome da se situacija stavi pod kontrolu., kazao je Capak.

U Koprivničko-križevačkoj županiji do sada je zabilježeno 49 zaraženih osoba virusom Covid-19.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.