Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Čakovečki osnovnoškolci u 3D svijet uz jedinstveni priručnik

Upoznaj 3D svijet - donacija knjiga čakovečkim osnovnim školama, 30.11.2021.

Upoznaj 3D svijet – naslov je knjige čija su po četiri primjerka donirana pet čakovečkih osnovnih škola u cilju popularizacije najsuvremenijih tehnologija kod najmlađih.

Donacija je rezultat suradnje Metalske jezgre i zagrebačke tvrtke Topomatika, a čiji je djelatnik Josip Kos autor knjige.  Prva je takve tematike namijenjena najmlađima, a svijetlo dana ugledala je na nedavnom Interliberu. Iako je autor bio spriječen u dolasku, na predaji donacije moglo se čuti da je knjiga zapravo rezultat osobne inicijate autora nakon što je svojoj djeci pokušavao dočarati ono čime se i sam bavi.

Tako je nastala ova knjiga, kao dodatni priručnik i, što je možda i najvažnije, napisana upravo djeci poznatom jeziku – na zabavan i jednostavan način uči ih novim stvarima i mogućnostima, rekao je direktor tvrtke Tomislav Hercigonja.

3D digitalizacija zanimanje je sadašnjosti, ne samo budućnosti. Dinamično je i promjenjivo područje, no iako su odrastanje i obrazovanje dugotrajan proces, što prije se krene, prije se vide rezultati, dodao je predsjednik klastera 3D grupe Amir Šećer Karić. Složio se s time i direktor Metalske jezgre Mario Šercer. 

Da obrazovanje iz STEM područja učenike priprema za budućnost, prepoznato je u Čakovcu zbog čega su škole kojima je grad osnivač korak ispred ostalih, kaže gradonačelnica Ljerka Cividini. Posebno naglašava sinergiju, odnosno svjest da će učenici jednog dana upravljati poduzećima i ustanovama.

A da se prate trendovi pokazuje i 3. OŠ Čakovec čiji mladi tehničari već šest godina svoje znanje grade uz 3D printer, rekao je učitelj tehničke kulture Zvonko Ljubić. Govoreći o knjizi rekao je da će biti dobra odskočna daska za ulazak u svijet novih tehnologija.

Donacije su uručene ravnateljima čakovečkih osnovnih škola.

Izjave donosimo u informativnom programu, a poseban prilog u Radio Cicibanu.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.