Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Čakovčanke nastup na završnici Kupa Hrvatske završile u prvom kolu, zaustavile ih kasnije pobjednice

KOŠ Čakovec - završnica KUP HRVATSKE u odbojci na pijesku, lipanj 2023. , Zagreb

U Zagrebu je protekle nedjelje u organizaciji Kluba odbojke na pijesku Vrapče održana završnica Kupa Hrvatske u odbojci na pijesku, a čekovečke pjeskašice zaustavljene su već u prvom kolu od kasnijih pobjednica, KOP Siget.

Podsjetimo da je KOP Čakovec osvojio Kupa Hrvatske 2022. godine, no ove godine ždrijeb nije bio naklonjen igračicama Ivana Vabeca. Ekipa u sastavu: Iva Bulović, Ema Frančić, Inka Varga, Mirjam Varga i Marta Babok zaustavljena je već u prvom kolu od kasnijih pobjednica KOP Siget.

U prvom susretu snage su odmjerili najjači parovi iz jedne i druge strane izlaze na pijesak. Iva Bulović i Ema Frančić sjajnom igrom potvrđuju da su jedan od najboljih parova u državi i dovode KOP Čakovec u vodstvo s glatkih 2:0 u setovima. Prvi set su dobile s 20:16, a u drugom su pojačele tempo i Sigečanke im nius mogle parirati.

KOŠ Čakovec - završnica KUP HRVATSKE u odbojci na pijesku, lipanj 2023. , Zagreb

U drugom dvoboju na pijesku su bile Inka Varga i Mirjam Varga kojima je trebao jedan set za prolazak ekipe iz Grada Zrinskih u sljedeće kolo. No, to se nije dogodilo. Protivnice iz KOP Siget su bile bolje i slavile s 2:0 u setovima.

Budući da je rezultat i u mečevima i u setovima bio izjednačen presuđivala je razlika u poenima. Čakovčanke su bile za 5 poena slabije pa Siget prolazi dalje i ide skroz do kraja kup natjecanja. Posebni je raritet da su se isti protivnici tri puta susreli u kup natjecanju i svaki put je poen razlika odlučivala o pobjedniku.

KOŠ Čakovec - završnica KUP HRVATSKE u odbojci na pijesku, lipanj 2023. , Zagreb

Fokus u međimurskom klubu sada je na domaćinstvu Čakovec Opena koji slijedi od 1. do 11. lipnja na terenima gradskih bazena u Čakovcu.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.