STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

BRŽE, VIŠE, JAČE Olimpijska krilatica dobit će dodatak – zajedno

Foto: olympic.org
Olimpijska krilatica “Brže, više, jače” ubuduće bi trebala sadržavati i riječ ‘zajedno’. Promjenu je odobrio Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) na prijedlog predsjednik Thomasa Bacha, a očekuje se da će biti prihvaćen na srpanjskom zasjedanju MOO-a u Tokiju.

Još tijekom prošlomjesečnog virtualnog zasjedanja MOO-a, čelni čovjek olimpijskog pokreta sugerirao je da poznato geslo treba modificirati te kao odgovor na svjetsku krizu uslijed pandemije Covid-19 dodati joj riječ zajedno.

Bach je prisnažio da je njegov prijedlog gesla “Brže, više, jače – zajedno” izazvao brojne poruke podrške, a o njemu se pozitivno izjasnio i Međunarodni odbor Pierre de Coubertin. Na dnevnom redu MOO-ova zasjedanja u Tokiju 20. i 21. srpnja, koje će se održati samo dva dana uoči planiranog otvaranja odgođenih Olimpijskih igara 2020., bit će, dakle, i prijedlog modificiranog olimpijskog slogana. Podsjetimo, Thomas Bach uživa veliko povjerenje članova MOO-a, što se pokazalo i prilikom njegova nedavnog predsjedničkog reizbora u MOO-u.

– Ovim prijedlogom želim izraziti potrebu za solidarnošću, kako bismo postali brži, mogli ciljati više, stalno jačali, jer za to moramo biti zajedno. To pak znači da trebamo solidarnost – pojasnio je Bach svoju ideju prošlog mjeseca.

Tri latinska pridjeva u komparativu, koje je kao olimpijsko geslo od kraja 19. stoljeća prihvatio osnivač modernog olimpijskog pokreta Pierre de Coubertin, dobit će i četvrtu riječ te službeno glasiti: Citius, Altius, Fortius – Communis.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More