Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Bruno Krajcar: Pulska noć

Bruno Krajcar / Foto: Promo

Bruno Krajcar / Foto: Promo

Povodom ulaska NK Istre 1961 u finale Hrvatskog nogometnog kupa , kantautor Bruno Krajcar pjesmu “Pulska noć” posvetio je tom velikom uspjehu, ali i u spomen svim veličanstvenim i nezaboravnim pulskim noćima.

Ovaj ljubavni rock valcer s elementima francuske šansone i pop šlagera oda je Puli, a napisana je iz današnjeg konteksta s  nostalgičnim pogledom na prošlost.

Za pjesmu je snimljen i videospot u kojem je korišten materijal iz arhive Igora Gala. U njemu, između ostalog, prikazani su i nezaboravni kadrovi dočeka svjetskog boksačkog prvaka Mate Parlova u pulskoj Areni, a kojemu će uskoro u čast biti postavljena skulptura na pulskim Giardinima.

Bruno Krajcar tradicionalno je okupio vrhunske glazbenike različitih žanrova pa u njenoj izvedbi uz autora koji pjesmu pjeva i svira klavir, izvode i Tamara Obrovac kao prateći vokal, Elvis Stanić na harmonici i mandolini te Mauro Giorgi koji je odsvirao sve gitare. Zanimljivo je i gostovanje bubnjara Dubioze Kolektiva Senada Šute koji je ovoj pjesmi podario i izuzetnu rock energiju.

‘Pulska noć’ predstavljamo u Novostima fonoteke!

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.