STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Bruno Krajcar: Pulska noć

Bruno Krajcar / Foto: Promo
Povodom ulaska NK Istre 1961 u finale Hrvatskog nogometnog kupa , kantautor Bruno Krajcar pjesmu “Pulska noć” posvetio je tom velikom uspjehu, ali i u spomen svim veličanstvenim i nezaboravnim pulskim noćima.

Ovaj ljubavni rock valcer s elementima francuske šansone i pop šlagera oda je Puli, a napisana je iz današnjeg konteksta s  nostalgičnim pogledom na prošlost.

Za pjesmu je snimljen i videospot u kojem je korišten materijal iz arhive Igora Gala. U njemu, između ostalog, prikazani su i nezaboravni kadrovi dočeka svjetskog boksačkog prvaka Mate Parlova u pulskoj Areni, a kojemu će uskoro u čast biti postavljena skulptura na pulskim Giardinima.

Bruno Krajcar tradicionalno je okupio vrhunske glazbenike različitih žanrova pa u njenoj izvedbi uz autora koji pjesmu pjeva i svira klavir, izvode i Tamara Obrovac kao prateći vokal, Elvis Stanić na harmonici i mandolini te Mauro Giorgi koji je odsvirao sve gitare. Zanimljivo je i gostovanje bubnjara Dubioze Kolektiva Senada Šute koji je ovoj pjesmi podario i izuzetnu rock energiju.

‘Pulska noć’ predstavljamo u Novostima fonoteke!

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More