STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Broj aktivno oboljelih iznad 500. Dr. Payer-Pal: Epidemiološka situacija se pogoršava

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije proteklog dana obrađena su 244 uzorka, od kojih je 88 pozitivnih na COVID-19.

Po jedan slučaj evidentiran je brzim antigenskim testovima i na temelju kliničke slike, a iz drugih županija prijavljena su četiri slučaja zaraze, objavio je Županijski stožer civilne zaštite na konferenciji za medije.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije, konferencija za medije / 15.4.2021.
Stožer civilne zaštite Međimurske županije, konferencija za medije

Oporavilo se 48 osoba pa je trenutno 542 oboljelih. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 49 pacijenata, među kojima su tri na invazivnoj respiraciji. Proteklog dana devetero ih je hospitaliziranih, a petero otpuštenih.

Da je epidemiološka situacija u pogoršanju i da je slična onoj krajem prošle godine, rekla je ravnateljica Zavoda dr. Marina Payer-Pal. Pozvala je građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka.

Kao jedan od većih problema voditeljica epidemiološke službe dr. Višnja Smilović navela je skrivanje kontakata od strane zaraženih. Naglasila je da time ne čine dobro ni sebi, ni onima koje skrivaju.

U dogovoru s epidemiolozima i ravnateljima, Stožer je donio odluku da će u narednih tjedan dana u školama nastava biti održana za učenike nižih razreda i maturante. Ostali učenici ostaju na online modelu. Pročelnica Blaženka Novak izvijestila je da je jučer počelo cijepljenje zaposlenika osnovnih i srednjih škola.

Blaženka Novak, pročelnica za obrazovanje
Blaženka Novak, pročelnica za obrazovanje

Na konferenciji je najavljeno da će u subotu u nastavku masovnog cijepljenja na punktovima biti cijepljeno više od tri tisuće osoba. „Nakon što se jučer cijepilo gotovo 1300 osoba, ovog tjedna procijepit će se više od 3000 osoba. Cijepljenje je u ovoj situaciji, uz sve mjere i preporuke, jedini učinkoviti način u borbi protiv SARS-CoV-2 virusa.“, istaknula je ravnateljica Payer-Pal. Građani koji će biti pozvati putem e-maila, moraju potvrditi svoj dolazak.

Od početka epidemije evidentirano je 13.255 zaraženih novim koronavirusom, od kojih se 12.457 oporavilo. Do danas je u Zavodu uzeto 50.013 uzoraka. Iskorišteno je 18.536 doza cjepiva, a procijepljenost starijih od 16 godina iznosi 16.3 posto.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More